Welcome Welcome How to How to FAQ FAQ

Muziek voor de Zaak

1 april 2017 | Muziek voor de Zaak
gaat verder onder een andere naam.

Klik naar onze vernieuwde website:
www.muziekonlinezakelijk.nl

Hoe werkt het?

De muziekspeler?

De bediening is vergelijkbaar met een radio. U kiest één van de genres: lounge, pop of chart en in het midden van de muziekspeler vindt u de pauze/afspeelknop.

Wat heeft u nodig?

De muziekspeler werkt in de meeste internetbrowsers op uw PC, Mac, laptop, tablet. Onder het tabblad ANDERE VRAAG? vindt u hier meer informatie over. Daarnaast moet uw computer aangesloten zijn op het internet en op het geluidssysteem in de zaak.

Opzeggen Buma/Stemra en Sena?

Met het afsluiten van uw Muziek voor de Zaak abonnement kunt u de Buma/Stemra en Sena licenties opzeggen. Beide licenties kunnen via één eenvoudige e-mail beëindigd worden. MEER UITLEG.

Veel gestelde vragen

Wat is Muziek voor de Zaak?

Achtergrondmuziek voor zakelijk gebruik zonder de jaarlijkse Buma/Stemra en Sena licentiekosten.

Uit welke onderdelen bestaat deze dienst?

De muziekselectie en verversing van de programma's wordt verzorgd door onze business partner Tribe of Noise: een wereldwijd muziekplatform voor artiesten die muziek in eigen beheer uitbrengen. Wij staan garant voor de online distributie van de muziekprogramma's naar de klant. Bij eventuele vragen en/of verstoringen kunt u contact opnemen met uw Muziek voor de Zaak contactpersoon.

Wat heeft u nodig aan apparatuur?

 • Stabiel internet, bij voorkeur geen draadloos. De dienst zelf gebruikt slechts 128 kb/s
 • Een PC, Mac, laptop of tablet met een recente internetbrowser
 • Een audiokabel die aan één kant verbonden is met de geluidskaart van de computer of de koptelefoon uitgang op de tablet en aan de andere kant met de geluidsinstallatie in de zaak of rechtstreeks met versterkte luidsprekers
 • Geluidsinstallatie of versterkte luidsprekers

In welke internetbrowsers werkt de mediaspeler?

De volgende browsers worden minimaal ondersteund door de Muziek voor de Zaak mediaspeler:

 1. Windows:
  1. Internet Explorer 8, 9 of 10
  2. Chrome
  3. Firefox
  4. Opera
 2. Mac:
  1. Safari 5, 6 of 7
  2. Chrome
  3. Firefox
  4. Opera
 3. Mobile:
  1. Chrome op Android
  2. Safari op iOS 6 of 7

De mediaspeler lijkt niet te werken, wat kunt u zelf controleren?

 1. X Inderdaad. Ons systeem meldt dat uw IP adres niet wordt herkend. Log s.v.p. (opnieuw) in.
 2. De eerste keer dat u vanaf een computer inlogt worden er op de achtergrond een aantal controles uitgevoerd. Als u op de afspeelknop drukt kan het dan ook 10-20 seconden duren voordat de muziek te horen is. De volgende keer dat u op dezelfde computer inlogt gaat het verbinden sneller.
 3. U weet niet zeker of de browser verouderd is (zie vorige vraag)? Deze informatie vindt u meestal terug in het menu onder "about [browser]". Als u er niet uitkomt kunt u ook een andere (recente) browser installeren en de dienst daarin openen
 4. Als u twijfelt of er iets mis is met het geluid open dan bijvoorbeeld een video op YouTube om te testen of daar wel geluid vandaan komt
 5. Onze mediaspeler gebruikt een aantal scripts die door uw internetbrowser moeten worden toegestaan. Als u in de browserinstellingen een hoog beveiligingsniveau heeft aanstaan kan het zijn dat uw browser deze scripts blokkeert. Door het beveiligingsniveau te veranderen naar de standaard beveiligingsinstellingen van uw browser kan het probleem opgelost zijn.

De mediaspeler lijkt nog steeds niet te werken. En nu?

Neem svp direct contact met uw Muziek voor de Zaak contactpersoon.

Wat is het verschil tussen Buma/Stemra en Sena?

Buma/Stemra is de collectieve beheerorganisatie die vergoedingen int, in het belang van de aangesloten muziekuitgevers, tekstdichters en componisten. Sena int ook vergoedingen maar dan in het belang van platenmaatschappijen en uitvoerende artiesten.

Hoe beëindig ik onze Buma/Stemra en Sena licenties?

U kunt uw bestaande licenties (Buma/Stemra en Sena) schriftelijk opzeggen via service@mijnlicentie.nl onder vermelding van uw licentienummers en contactgegevens. Stuur voor de zekerheid een kopie van het certificaat mee dat u van ons ontvangt bij het afsluiten van de dienst. Als reden vermeldt u dat u alleen nog gebruik maakt van het rechten-inclusieve repertoire van Tribe of Noise.

Mag ik ook af en toe mijn eigen radio aanzetten?

Nee. Draait u naast de door ons geleverde rechten-inclusieve muziek ook andere muziek in het bedrijf (openbaarmaking) dan bent u veelal verplicht om een vergoeding aan Buma/Stemra en Sena te betalen.

Wat is het verschil tussen deze muziekdienst en bijvoorbeeld Spotify?

De muziekdienst Spotify is een consumentenpropositie. Muziek voor de Zaak is een zakelijke dienst. Spotify mag niet gebruikt worden voor zakelijke doeleinden.

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Wij zijn u graag van dienst. Stuur uw vraag naar uw Muziek voor de Zaak contactpersoon.